Vattenfall ska vara ledande på förnybar energi - Socialdemokraterna

Vattenfall ska vara ledande på förnybar energi

De tillträdande regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet har idag enats på en rad viktiga punkter för det statliga bolaget Vattenfall.

Den borgerliga regeringen har tillåtit att Vattenfalls expanderat sin kolkraftsverksamhet.
 
Socialdemokraterna och Miljöpartiet istället som mål att Vattenfall ska vara ledande inom energiomställning. Styrningen av bolaget ska skärpas så att det ökar andelen förnybar energi och på ett kraftfullt sätt bidrar till omställningen. Framtiden för bolaget måste ligga i att utveckla förnybar energi och inte kol och gas.
 
Som ett led i detta kommer en regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet styra Vattenfall så att företaget avbryter den expansion av brunkol som Fredrik Reinfeldt har tillåtit. 
 
Besked gällande redan gjorda eller pågående investeringar avvaktas tills S och MP har möjlighet att sätta in sig i alla detaljer som man får tillgång till först i egenskap av regering.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.