De första 100 dagarna för skolan - Socialdemokraterna

De första 100 dagarna för skolan

Vi kommer att investera 15 miljarder om året i skola och utbildning. Vi kommer omedelbart efter regeringsövertagandet att fatta beslut om ett antal avgörande framtidsreformer för skolan.

Kunskapsresultaten faller och ojämlikheten ökar i den svenska skolan. Andelen elever som inte klarar grundskolan har ökat med 25 procent sedan 2006. Den senaste PISA-mätningen visar att de svenska kunskapsresultaten har sjunkit dramatiskt i alla ämnen och att Sverige har den snabbast fallande resultatutvecklingen i hela OECD. Samtidigt ökar ojämlikheten mellan elevgrupper och skolor. 

Detta är ett resultat av att regeringen konsekvent har prioriterat skattesänkningar framför investeringar i skolan. Under de senaste åtta åren har regeringen lagt 20 gånger mer på skattesänkningar än på skolan.

  1. Maxtak för barngruppernas storlek i förskolan
  2. Mindre klasser och fler speciallärare i lågstadiet
  3. Skapa en jämlik skola
  4. Höja läraryrkets attraktivitet
  5. Obligatorisk gymnasieskola
  6. Stoppa vinstjakten i skolan 

Ladda ner hela dokumentet om våra 100 första dagar för skolan (PDF) 

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.