Kunskapslyft för fler jobb - Socialdemokraterna

Kunskapslyft för fler jobb

30 000 platser inom komvux, yrkesvux och yrkeshögskola från 2015. Det ingår i vårt förslag om ett första steg i ett kunskapslyft.

- Vi har satt upp ett tydligt mål, vi vill att Sverige ska ha den lägsta arbetslösheten i EU 2020. För att nå dit behöver vi utbilda för rätt kompetens, sade Magdalena Andersson på en pressträff om ett kunskapslyft. 

Kunskapslyft – ett första steg

Arbetslösheten är hög och det är stor brist på arbetskraft inom vissa kompetensområden. Det finns både behov och möjligheter att satsa på kompetens för framtiden. Sverige behöver därför ett kunskapslyft för fler jobb.

Vi föreslår ett första steg i ett kunskapslyft:

  • 30 000 platser inom komvux, yrkesvux och yrkeshögskola från 2015.
  • Samtidigt permanentas yrkesvux som utbildningsform och Skolverket uppdras att i samverkan med kommuner utveckla kvalificerade behovsanalyser och kvalitetsuppföljningar. 
  • Investeringen beräknas att belasta de offentliga finanserna med 2,5 miljarder kronor per år. 

Mer information

PM: Kunskapslyft - ett första steg (PDF) 

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.