Miljardsatsning på gröna guldet - Socialdemokraterna

Miljardsatsning på gröna guldet

En miljardsatsning på gröna guldet för fler jobb inom skogsindustrin och för att nå miljömålen. Det vallöftet ger Stefan Löfven.

- Vi ser stora möjligheterna till fler jobb genom omställning till ett samhälle med lägre klimat- och miljöpåverkan, sade Stefan Löfven på en pressträff där han presenterade en satsning på det gröna guldet.

Om vi samverkar och låter skogsindustrins kompetens och möjligheter kombineras med övrig forskning och offentliga investeringar, kan Sverige bli världsledande på framtidens klimatsmarta bränsle. Det skapar stor potential för nya jobb och för Sveriges tillväxt och välfärd. 

Vallöfte

Miljardsatsning på det gröna guldet innehåller tre delar:

  • Samverkansprogram för klimatinnovationer.
  • Miljömålsmiljard för samfinansiering av olika miljömålsinvesteringar, exempelvis nya lokala projekt för biogas och andra generationens biodrivmedel.
  • Långsiktiga spelregler för produktion av biodrivmedel i Sverige.

Mer information

PM: Miljardsatsning på det gröna guldet ger fler jobb (PDF)Open this document with ReadSpeaker docReader

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.