Satsning på nattöppen förskola - Socialdemokraterna

Satsning på nattöppen förskola

En modern förskola ska vara öppen när föräldrarna arbetar. Vi investerar därför 80 miljoner kronor per år i ett stimulansbidrag till de kommuner som erbjuder omsorg på kvällar, nätter och helger.

- Vi vill slå fast att utökade öppettider i förskolan i längden är något som är gynnsamt för samhället för framtiden, sade Jan Larsson, valledare på en pressträff där han presenterade ett reformförslag för förskolan. 

Vårt mål är att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU 2020. Om vi ska nå dit måste fler jobb skapas och det måste vara möjligt att ta de jobb som finns. 

Vallöfte

En modern förskola ska vara öppen och tillgänglig när föräldrarna arbetar. Vi investerar därför 80 miljoner kronor per år i ett stimulansbidrag till de kommuner som erbjuder omsorg på kvällar, nätter och helger. 

Socialdemokraternas övriga framtidsreformer för förskolan

  • Maxtak för barngruppernas storlek
  • Utbilda fler förskollärare
  • En gemensam och rättvis förskolekö
  • Giftfri miljö för barn
Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.