Vallöfte för bostadsbyggande - Socialdemokraterna

Vallöfte för bostadsbyggande

Fram till år 2020 ska det byggas minst 250 000 nya bostäder. Det innebär en ambitiös men realistisk ökning jämfört med dagens byggtakt. Vårt mål handlar om att bygga här och nu. Inte som högerregeringen skjuta upp byggandet 10, 15 eller 20 år i framtiden.

- Härom veckan träffade jag en ung kille i Lund som blivit erbjuden jobb i Stockholm, men som på grund av bostadsbrist var på väg att tacka nej, berättade Magdalena Andersson under pressträffen.

Genom ett tydligt nationellt mål och ökad nyproduktion av bostäder av alla typer, omställning av miljonprogrammets slitna hyresrättsbestånd och genom att öka möjligheterna för unga att etablera sig på bostadsmarknaden bygger vi Sverige starkt inför framtiden.

Hur vi skapar 250 000 nya bostäder

  • Byggbonus för studentbostäder och små hyreslägenheter
  • Stärk kreditgivningen för nybyggnation med 3 miljarder i stöd till SBAB årligen
  • Omfördelning av tillväxtmiljard för byggande av hyresrätter
  • Renoveringar av miljonprogramsområden
  • Skapa en nationell byggpakt
  • Gemensamma byggregler i Norden 

Mer information

PM: Mål för bostadsbyggandet (PDF)

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.