Gå till innehåll

NYHET

Ordning och reda i arbetskraftsinvandringen

I dag skriver Mikael Damberg och Karl-Petter Thorwaldsson en debattartikel där de föreslår arbetarrörelsens nya hållning i frågan om arbetskraftsinvandring: jobb som kräver kort eller ingen utbildning ska i första hand tillsättas med arbetslösa personer som redan bor i Sverige. Beslut i frågan kommer att fattas under kongressen i april.

"I dagens läge likställer lagstiftningen om arbetskraftsinvandring städare med it-ingenjörer. Det är inte rimligt eftersom nödvändig kontroll och uppföljning i sektorer där människor riskerar att utnyttjas försenar och försvårar för helt andra grupper av kvalificerad arbetskraft att komma till Sverige. Arbetskraftsinvandringen ska präglas av ordning och reda och fokusera på yrken och kompetens där det råder brist. Den får aldrig användas för att utnyttja människor." skriver Mikael Damberg och Karl-Petter Thorwaldsson.

Läs hela artikeln på dn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterades senast: