Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Satsning på klimatet i vår

Regeringen satsar 500 miljoner kronor mer nu i vårbudgeten på klimatarbetet. Genom att bli ett fossilfritt välfärdsland skapar vi gröna jobb och en hållbar framtid för kommande generationer. Därför prioriterar regeringen omställningen av Sverige till ett fossilfritt välfärdsland.

– Regeringen har tidigare föreslagit stora tillskott till Klimatklivet. Nu tar vi ytterligare steg och tillför 500 miljoner kronor för år 2017, för att öka takten i klimatomställningen. Det här är mycket viktigt för vår tids ödesfråga. Vi bär alla ett ansvar för att värna om miljön och klimatet, säger finansminister Magdalena Anderson.

Satsningen kommer ingå i Klimatklivet, ett statligt program som medfinansierar lokala och regionala projekt för att minska utsläppen. Projekten handlar oftast om att installera laddningsstationer för elfordon, konvertera från fossilt bränsle till förnybart eller utöka produktion av biogas.

Klimatklivet väntas, med den föreslagna satsningen minska de årliga utsläppen med ca 1,5 miljon ton koldioxidekvivalenter. Det motsvarar en femtedel av de totala årliga utsläppen från alla bensinbilar i Sverige. Det och många fler åtgärder som vi genomför bidrar till att Sverige är ledande i att bekämpa klimathotet.

Uppdaterades senast: