Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Nils Vikmång utsedd till valgeneral

Socialdemokraternas verkställande utskott har valt att utse Nils Vikmång till valgeneral. Vikmång jobbar för närvarande som statssekreterare på statsrådsberedningen och kommer att påbörja sitt nya uppdrag den 1 augusti. Dessutom blir Lisa Hedin partiets nya kanslichef. Lisa Hedin har tidigare jobbat som chef för partiets kommunikationsavdelning.

- Jag är ser verkligen fram emot att leda Socialdemokraternas valrörelse. Mitt fokus ligger på skapa den bästa valorganisationen som snabbt kan agera i ett rörligt politiskt landskap, säger Nils Vikmång.

Nils Vikmång är en erfaren politiker och tjänsteman som jobbat för partiet på både lokal-, regional- och riksnivå, bland annat som politiskt sakkunnig för Persson-regeringen i skolfrågor.

Den senaste mandatperioden har Nils Vikmång verkat som statssekreterare på miljö- och energidepartementet och sedan 2016 som statssekreterare på statsrådsberedningen hos samordningsminister Ibrahim Baylan.

Läs en intervju med Nils Vikmång, Lisa Hedin och Lena Rådström Baastad på dn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Nils Vikmångs CV med mera på regeringen.se

Uppdaterades senast: