• Hem
  • / Nyheter
  • / [2017-06-18] Regeringen satsar på utsatta skolor

18 juni 2017

Regeringen satsar på utsatta skolor

Ojämlikheten mellan svenska skolor ökar. I hopp om att råda bot på detta presenterade regeringen i dag en stor satsning på de mest utsatta skolorna.

De svenska skolresultaten har fallit under en rad år. Dock visade de senaste stora internationella skolmätningarna PISA och Timss på en viss förbättring för svensk del. Men ett stort problem kvarstår: ojämlikheten mellan skolor fortsätter att öka.

Stefan Löfven och utbildningsminster Gustav Fridolin lät i dag meddela att regeringen vill satsa 1,5 miljarder i höstbudgeten på att exempelvis anställa fler lärare och stärka kompetensutvecklingen i utsatta skolor.

– Om man inte lägger mer pengar på skolor som har större utmaningar, då vet vi med säkerhet att då ökar klyftorna. Det här ger mer möjligheter för skolorna att anställa lärare eller dra ner på klasstorlekar, säger Stefan Löfven.

Läs mer om satsningen på regeringen.se

Uppdaterades senaste: 31 juli 2019