• Hem
  • / Nyheter
  • / [2017-09-13] Lyckobesked till landets pensionärer!

13 september 2017

Lyckobesked till landets pensionärer!

Regeringen sänker skatten för pensionärer ännu mer än vad som tidigare utlovats. Skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare tas nu helt bort till 2020. Redan den 1 januari 2018 sänks skatten med upp till 5 000 kronor per år för 75 procent av alla personer över 65 år.

Många av Sveriges pensionärer lever på alltför knappa marginaler. Att avskaffa den orättvisa pensionärsskatten har därför varit ett viktigt mål för den socialdemokratiskt ledda regeringen sedan dag ett.

Nu när ekonomin går bra ska den starka svenska ekonomin komma alla till del och därför tar regeringen större steg för att sänka skatten för pensionärer. Hela skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare ska vara borta till 2020.

Vi lovade att ta bort den orättvisa skatteklyftan. Nu gör vi det tidigare än vad vi trodde var möjligt på grund av att vi fått ordning på statens finanser och ekonomin går urstarkt. - Magdalena Andersson

Fakta om förslaget

  • Skattesänkningen omfattar nu 1,5 miljoner personer över 65 år och innebär att 3 av 4 äldre får sänkt skatt 2018.
  • Med sänkningen tas skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare nu bort helt för alla med en pension upp till 17 000 kronor i månaden.
  • Skatten sänks även för de pensionärer med inkomster upp till ca 35 000 kronor per månad, jämfört med tidigare förslaget på 30 000 kronor per månad.

Uppdaterades senaste: 31 juli 2019