Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Valstrategi 2018: Sverige ska bli tryggare

Idag presenterade partisekreterare Lena Rådström Baastad och valledare John Zanchi Socialdemokraternas valstrategi. Bättre välfärd i hela landet, lag och ordning samt snabbare integration är de sakpolitiska prioriteringarna. Att ta tag i samhällsproblem och öka tryggheten skapar framtidstro och sammanhållning och detta präglar också strategin. Se strategin och presentationen längre ner på sidan.

"Sverige är starkare när vi håller ihop"

Socialdemokraterna är ett parti som vill samla fler människor och vara relevanta för en stor del av väljarkåren. Detta för att skapa ett bra Sverige för så många som möjligt.

- Vi är ett brett parti, vi vänder oss till en majoritet av väljarna. Men man vinner inga val på gamla meriter, vi fokuserar på hur Socialdemokraterna vill fortsätta utveckla Sverige och minska klyftorna, säger Lena Rådström Baastad.

Jobben och ekonomin är alltid grundplattan för Socialdemokraternas politik. Till det har också ordning och reda i migrationspolitiken tillkommit.

- Vi har framgångsrikt under fyra år pressat tillbaka arbetslösheten, börjat reparera välfärden, lagt om migrationspolitiken och ökat jämlikheten med satsningar på exempelvis barnbidrag och sänkt pensionärskatt. Våra sakpolitiska prioriteringar framåt handlar om att Sverige ska bli tryggare, med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Sverige är starkare när vi håller ihop, säger John Zanchi.

Möta väjarna i samtal och på nätet

Socialdemokraterna kommer bedriva Sveriges största samtalskampanj; 1,5 miljoner samtal med svenska folket ska genomföras. Dörrknackning i bostadsområden kommer vara huvudmetoden i kampanjen och partiet kommer även fokusera på innovativ digital kommunikation.

”Den svenska modellen ska utvecklas, inte avvecklas” ska fortsatt kommuniceras. Dessutom ska 20 000 nya medlemmar värvas till Socialdemokraterna.

- Vi vill tydliggöra vad som står på spel för Sverige och svenskarna, men samtidigt föra en samtalande kampanj och lyssna på vad människor har att säga till oss. Vilka frågor som är viktiga för dem, säger Lena Rådström Baastad.

Valstrategin (PDF) Pdf, 4.6 MB.

Uppdaterades senast: