Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

 • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
 • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Vi satsar på 14 000 fler vårdanställda

De som jobbar i välfärden ska hinna, orka och kunna ge patienter, brukare och klienter en god vård och omsorg av hög kvalitet. Därför vill vi anställa fler och göra arbetsmiljön bättre. Vi socialdemokrater prioriterar investeringar i välfärden och sjukvården framför stora skattesänkningar.

"Mest omfattande trygghetsprogrammet i modern tid"

Stefan Löfven presenterade en stor sjukvårdssatsning på DN-debatt igår. Det är startskottet för det stora trygghetsprogram som vi socialdemokrater kommer att presentera fram till valet.

- Vi socialdemokrater är fast beslutna att ta itu med bristerna i sjukvården. Redan i årets budget gör regeringen historiskt stora satsningar på 5,5 miljarder kronor för att stärka vården. Men vi vet att mer måste göras. Därför börjar vi socialdemokrater i dag att lansera det mest omfattande trygghetsprogrammet i modern tid. Sjukvården är en central del av det, säger Stefan Löfven.

Hur vill vi göra sjukvården bättre?

 • 14 000 till kollegor i vården
  Vi kommer vi att öka vårdpersonalen med 14.000 personer till år 2022. Svensk sjukvård behöver fler undersköterskor, sjuksköterskor och läkare.
 • Fler får möjlighet att fortbilda sig
  För att ta oss dit behöver vi se till att fler kvinnor och män kan fortbilda sig till de yrken som vi behöver, oftast specialistsjuksköterskor. Därför kommer vi satsa 400 miljoner kronor om året till 2022 för att fler sjuksköterskor i vården kan specialistutbilda sig med lön.
 • Arbetsmiljön ska förbättras i kommun och landsting
  Vi ger ett nytt arbetsmiljölöfte till Sveriges välfärdsarbetare: under nästa mandatperiod kommer alla socialdemokratiska företrädare arbeta för ökade utbildningsmöjligheter, sänkta sjuktal, bättre arbetstider, för att ta bort delade turer och staplade visstider samt ett stärkt skydd när arbetsgivare avser att minska antalet timmar på anställningskontraktet, så kallad hyvling.

Uppdaterades senast: