• Hem
  • / Nyheter
  • / [2018-06-20] Höjda bidrag för studerande

20 juni 2018

Höjda bidrag för studerande

I vårt starka samhälle ska inte styrkan i svensk ekonomi slösas bort på skattesänkningar för de som redan har mest. Vi socialdemokrater vill istället att den ska komma alla till del. Därför höjer vi nu bidragen för studerande på gymnasiet, högskolan och universiteten.

Nu höjs studiebidraget och studiemedlet

Den socialdemokratiskt ledda regeringen genomför nu efterlängtade reformer för Sveriges studenter.

Den 1 juli genomförs höjningen av studiebidraget för gymnasiestuderande med 200 kronor per månad. Höjningen gäller för studier från och med den 1 mars 2018. Det innebär att alla som studerat heltid på gymnasiet under våren kommer att få 900 kronor extra retroaktivt utbetalt under sommaren.

Även bidragsdelen i studiemedlen höjs med 272 kronor per månad för heltidsstuderande på högskola, universitet eller yrkeshögskola från och med den 1 juli.

Uppdaterades senaste: 24 juli 2019