• Hem
  • / Nyheter
  • / [2018-10-29] Stefan Löfven kommenterar möte med talmannen

29 oktober 2018

Stefan Löfven kommenterar möte med talmannen

Under morgonen rapporterade Stefan Löfven till talmannen om det nuvarande läget i regeringsbildningen.

Stefan Löfven meddelade att det i nuläget inte finns några förutsättningar att bilda regering som kan tolereras av riksdagen.

Stefan Löfven kommenterar:

– Det är ovanligt för Sverige med långa regeringsbildningar. Men att det tar tid i år, är inget uttryck för något slags spel. Det är ett uttryck för en demokratisk process. Det är en process, som inte kan hastas fram, men det är naturligtvis inte heller en process som ska fördröjas i onödan. Jag står fortsatt redo att leda en blocköverskridande regering, och jag är redo att fortsätta eller återuppta sonderingen när det finns bättre möjligheter att hitta en väg framåt.

Uppdaterades senaste: 19 juli 2019