Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Löfven om talmannens besked att nominera Ulf Kristersson till statsminister

Idag meddelade riksdagens talman Andreas Norlén att han måndagen den 12 november tänker nominera Ulf Kristersson till statsminister. Efter nomineringen ska riksdagen ta ställning till förslaget genom en omröstning som kommer att ske tidigast onsdagen den 14 november. Läs Stefan Löfvens kommentar.

"Det är rimligt att processen nu går vidare och att statsministerförslag prövas i riksdagens kammare. Vi vet ännu inte hur den regering Ulf Kristersson vill bilda kan vara sammansatt, men den kan komma att bli en utpräglat konservativ regering – och den kommer att vara beroende av stöd från SD – vilket vore ett hot mot sammanhållningen i Sverige.

Socialdemokraterna kommer därför att rösta nej till Ulf Kristersson som statsminister.

Jag står fast i min övertygelse att en regering med förankring över blockgränsen har bäst förutsättningar att minska motsättningarna i landet och ta vara på Sveriges möjligheter. Därför står jag fortsatt till förfogande för att axla ansvaret för en sådan regering."

- Stefan Löfven

Uppdaterades senast: