• Hem
  • / Nyheter
  • / [2018-11-28] Stefan Löfven om C och L:s nya besked i regeringsfrågan

28 november 2018

Stefan Löfven om C och L:s nya besked i regeringsfrågan

Annie Lööf och Jan Björklund har nu gett besked om att de inte vill ingå i en socialdemokratisk regering, men båda har samtidigt presenterat ett antal sakpolitiska förslag för att kunna tänka sig att släppa fram en S-ledd regering. Socialdemokraterna inväntar nu deras konkreta krav. Stefan Löfven kommenterar nedan.

"...bra att det nu finns en vilja att inleda diskussioner"

Socialdemokraterna eftersträvar ett blocköverskridande samarbete. Det kan ta olika former och behöver inte nödvändigtvis ske i form av regeringssamverkan.

– Det är bra att det nu finns en vilja att inleda diskussioner inför ett möjligt samarbete. Jag och Socialdemokraterna är redo att föra förtroliga samtal där alla parter kommer att behöva ge och ta. Det är positivt att flera partier är beredda på att ta ansvar för att Sverige ska få en handlingskraftig regering, säger Stefan Löfven.

Svårt att hänga med i turerna kring regeringsbildingen?

Läs vår sammanfattning.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Uppdaterades senaste: 19 juli 2019