• Hem
  • / Nyheter
  • / [2019-04-02] Förstärkning av Kriminalvården

02 april 2019

Förstärkning av Kriminalvården

Regeringen har skärpt en rad straff och ökat resurserna till polisen. Kriminalvården har mycket hög beläggning och får i vårändringsbudgeten extra tillskott för att kunna upprätthålla säkerheten i verksamheten, exempelvis genom personalförstärkningar. Sammanlagt får Kriminalvården 335 miljoner kronor 2019.

Regeringen jobbar med att renodla det polisiära uppdraget, har skärpt en rad straff och ökat resurserna till polisen. Beläggningen i Kriminalvården har nu på kort tid ökat kraftigt. I vårändringsbudgeten sätter regeringen av pengar till två viktiga områden inom Kriminalvårdens verksamhet för att ge Kriminalvården förutsättningar att upprätthålla god säkerhet och för att ha god transportorganisation. 

Totalt förstärks Kriminalvården med 335 miljoner kronor.

Förslaget är en del av vårpropositionen 2019 och bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Uppdaterades senaste: 17 juli 2019