• Hem
  • / Nyheter
  • / [2019-06-19] Högern och hotet mot löntagaren

19 juni 2019

Högern och hotet mot löntagaren

Socialdemokraterna presenterade idag en granskningsrapport om Sverigedemokraternas politik för löntagare. Tvärt emot vad de ofta påstår har Sverigedemokraterna och deras systerpartier på EU-nivå motarbetat förslag som ska förbättra villkoren för svenska och europeiska arbetare.

- Valet till Europaparlamentet står mellan två grundläggande idéer: antingen värnar vi löntagarnas trygghet och löner samtidigt som vi driver den nödvändiga gröna omställningen framåt för att skapa fler jobb eller så ger vi mer makt åt högerpopulister som varken erkänner klimatkrisen eller värnar vanligt folks intressen, säger Heléne Fritzon.

Rapporten behandlar hur Sverigedemokraterna röstat i olika frågor som rör villkor för arbetstagare. Bland annat har de röstat nej till att utstationeringsreglerna ska gälla internationella transporter, nej till att EU:s globaliseringsfond ska ge stöd till uppsagda löntagare i Sverige, nej till regler för att skydda arbetstagare från cancerframkallande ämnen på jobben.

 

Läs hela rapporten här!PDF

Uppdaterades senaste: 19 juni 2019