• Hem
  • / Nyheter
  • / [2019-08-30] Våldet ska stoppas

Våldet ska stoppas

Det har gått några dygn sedan den brutala skjutningen i Malmö. Vi vet i nuläget inte vad motivet var, och egentligen spelar det ingen roll. För en mamma sköts till döds på öppen gata när hon var ute med sitt lilla barn. Så hänsynslöst, så meningslöst, så rått att det är bortom alla gränser.

En kvinna mitt i livet har mördats, ett barn har förlorat sin mamma.

Den bottenlösa tragedin lämnar ingen i Sverige oberörd. Kvinnans vänner tänder ljus utanför kiosken där hon sköts och vi är många som känner bedrövelse. Men där finns också ilskan över att det grova våldet sprider skräck och tar liv. Det är oacceptabelt.

Skjutningar på öppna gator är inget som har den minsta plats i vårt land. Ingen kriminell ska tro att ett kvarter eller någon stad är en zon där de kan härja fritt.

Vi, hela samhället, ska trycka tillbaka våldsverkarna. Det handlar inte om partipolitik. Det handlar om anständighet. Sverige ska ha fler poliser, en starkare rättskedja, vara ett tryggt land. Det beslutsamma arbetet pågår hela tiden

Uppdaterades senaste: