Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Idag går 546 nya poliser till jobbet

Sverige ska vara ett tryggt land för alla. Att öka tryggheten i samhället är en av socialdemokratins viktigaste prioriteringar. En viktig del är att polisen ska bli 10 000 fler. Idag börjar 546 nya poliser.

Socialdemokraterna är fast bestämda att stoppa det våld som idag sker i Sverige. Brottsligheten ska bort. Därför har man påbörjat en utbyggnad av polisen, att gå från 30 000 till 40 000 anställda till 2024. Det är en historiskt stor utbyggnad.

Sedan Socialdemokraterna kom till makten har antalet polisutbildningsplatser utökats och idag utbildas cirka tre gånger fler än när tidigare borgerlig regering satt vid makten. Idag börjar 546 nya poliser sitt arbete i kampen mot gängkriminaliteten.

Socialdemokraterna stärker samhällets positioner mot gängen med fler poliser, hårdare straff, fler verktyg till polis och andra myndigheter, samt mer förebyggande arbete. Lika viktigt som det är att agera mot brotten är det att se till att de aldrig sker, att stoppa rekryteringen till gängen.

Arbetet är inte klart. För när samhället flyttar fram sina positioner står inte de gängkriminella och tittar på. Därför har Socialdemokraterna presenterat ett åtgärdsprogram med 34 punkter för att komma åt gängkriminaliteten. Läs den här. Länk till annan webbplats.

Uppdaterades senast: