• Hem
  • / Nyheter
  • / [2020-06-03] Fler brandflyg förstärker beredskapen

03 juni 2020

Fler brandflyg förstärker beredskapen

Det är av stor betydelse att Sverige har god förmåga att genomföra effektiva räddningsinsatser i hela landet och släcka stora bränder. Nu förstärks Sveriges beredskap med två nya brandflyg via Saab AB.

Brandflyg från SAAB

– Sverige ska ha god brandberedskap. De nya skopande planen kommer tillsammans med övriga förstärkningsresurser så som helikoptrarna för brandsläckning att avsevärt förbättra Sveriges beredskap och förmåga att bekämpa mark- och skogsbränder, säger inrikesminister Mikael Damberg (s).

Redan är brandrisken hög i stora delar av landet. Det är av stor betydelse att Sverige har god beredskap för att släcka större mark och skogsbränder i hela landet. Kommunernas räddnings­tjänster genomförde, tillsammans med ett stort antal nationella och internationella aktörer genomförde storartade insatser för att släcka skogsbränderna sommaren 2018. Samtidigt visade hanteringen av händelserna att det finns områden som kan bli bättre.

Två nya brandflyg kommer nu förstärka beredskapen i Sverige. Tillsammans med övriga förstärkningsresurser så som helikoptrarna för brandsläckning förbättras Sveriges beredskap och förmåga att bekämpa mark- och skogsbränder avsevärt.

Uppdaterades senaste: 03 juni 2020