Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Väntetiderna inom vården ska kortas

Oavsett var i landet man bor ska man kunna få vård i tid. Regeringen levererar nu på ett av våra vallöften och vidtar ytterligare åtgärder för kortade väntetider och ökad tillgänglighet inom hälso- och sjukvården.

Idag meddelade socialminister Lena Hallengren att en nationell delegation tillsätts som ska verka för kortare väntetider och för ökad tillgänglighet i hälso- och sjukvården. Det gäller både till besök och behandling.

- Svensk hälso- och sjukvård håller hög medicinsk kvalitet, men väntetiderna behöver kortas. Nu tillsätts för första gången en nationell delegation för kortare väntetider som ska stödja regionerna i deras arbete med en mer tillgänglig hälso- och sjukvård, säger socialminister Lena Hallengren.

Delegationen utgår från ett vallöfte från Socialdemokraterna i valet 2018 om att korta väntetiderna. Det är också en av januariavtalets punkter. Delegationens uppdrag är en central del i regeringens arbete för att ge bättre förutsättningar för en bra vård som ges i tid, i hela landet.

Uppdaterades senast: