Offensiv mot fusk och välfärdsbrottslighet

Välfärdens resurser ska gå till det de är avsedda för, inte till fusk eller kriminell verksamhet. I höstbudgeten föreslår regeringen flera viktiga åtgärder för att stoppa fusk och välfärdsbrottslighet.

Skattebetalarnas pengar ska gå till det de är till för, inte till skattefusk och bidragsfusk. Vi har tagit flera steg för att se till att pengarna hamnar där de ska istället för i händerna på kriminella, men vi behöver göra mer. Varje lucka i varje system ska fixas till så att våra gemensamma skattepengar går till det de är till för: Att stärka vår Sveriges välfärd.

I höstbudgeten föreslår den socialdemokratiskt ledda regeringen en statlig offensiv mot fusk och välfärdsbrott.

Förslaget innebär ett stort paket med åtgärder på över 200 miljoner kronor för att motverka fel och missbruk med statliga ersättningar, bidrag och skatter och för att förstärka arbetet mot arbetslivskriminalitet.

Regeringen föreslår också att en ny myndighet ska jobba med att genomföra kontroller av statliga utbetalningar från välfärdssystemen och även betala ut statliga ersättningar.

Läs mer på regeringen.se Länk till annan webbplats.

Uppdaterades senaste: