Gå till innehåll

NYHET

Skärpta regler för arbetskraftsinvandring

S-regeringen går nu vidare med flera förslag för att skärpa reglerna för arbetskraftsinvandring till Sverige. Förslagen är de första av flera kommande förslag till föränd­ringar av regel­verket för arbets­krafts­invandring.

Problemet med reglerna för arbetskraftsinvandring idag

Det regelverk vi har för arbetskraftsinvandring i Sverige idag, som infördes av den M-ledda regeringen år 2008, innebar att Sverige fick världens mest liberala lagstiftning för arbetskraftsinvandring. Reglerna har bidragit till de problem vi ser i många branscher med grov kriminalitet, lönedumpning och hänsynslöst utnyttjande av arbetskraftsinvandrare. Så kan vi inte ha det längre.

Så vill S-regeringen skärpa reglerna för arbetskraftsinvandring

S-regeringen arbetar med att skärpa reglerna för arbetskraftsinvandring i flera steg. Nu går S-regeringen vidare med ett antal förslag. Förslagen är de första av flera kommande förslag till föränd­ringar av regel­verket för arbets­krafts­invandring.

Det här föreslår S-regeringen:

  • Krav på bindande anställningsavtal för att kunna beviljas ett arbetstillstånd.
  • Anmälningsskyldighet för arbetsgivare att rapportera om anställningsvillkoren ändras.
  • Försörjningskrav vid anhöriginvandring.
  • Ett bättre regelverk för att behålla högkvalificerad arbetskraft.

Läs mer på regeringen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.