Gå till innehåll

NYHET

Magdalena Andersson håller tal med anledning av kriget i Ukraina och det försämrade säkerhetspolitiska läget

Under tisdagskvällen den 1 mars 2022 höll statsminister Magdalena Andersson tal från Sagerska huset med anledning av Rysslands väpnade angrepp på Ukraina och det försämrade säkerhetspolitiska läget.

Nu har samtiden ställt oss inför en ny uppgift och kräver att vi svenskar samlas. I solidaritet med Ukrainas folk. Till försvar av demokrati och frihet. För hela Europas säkerhet. Sverige och svenska folket kommer att klara den uppgiften.

Det var statsminister Magdalena Anderssons budskap när hon under tisdagskvällen den 1 mars 2022 höll tal med anledning av Rysslands väpnade angrepp på Ukraina och det försämrade säkerhetspolitiska läget. Du kan läsa hela talet här eller titta på det nedan samt på Youtube Länk till annan webbplats..

Uppdaterades senast: