Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Statsminister Magdalena Andersson har besökt Ukraina

Statsminister Magdalena Andersson träffade under måndagen den 4 juli Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kiev. Under dagen besökte statsministern också städerna Borodjanka och Butja.

placeholder

– Det har varit viktigt för mig att åka hit personligen för att visa Sveriges och svenska folkets stöd för Ukraina i deras kamp för frihet och demokrati, sade statsminister Magdalena Andersson under en pressträff via länk från presidentpalatset i Kiev.

Hon säger att hon med egna ögon fått se konsekvenserna av förstörelsen och mördandet i Butja och Borodyanka.

– Det gör mig än mer övertygad om hur viktigt det är med det stöd som vi ger till Ukraina – humanitärt, finansiellt och militärt. Det är viktigt att det stödet kan vara långsiktigt så att Ukraina kan fortsätta sin lagliga rätt att försvara sig, sade statsminister Magdalena Andersson.

Sverige har tillsammans med övriga EU och andra partners genomgående fördömt Rysslands brutala, oprovocerade och illegala invasion av Ukraina, ett fredligt och demokratiskt grannland. Sverige har också kraftfullt fördömt de ryska attackerna mot civila och civil infrastruktur, och fördömt det urskillningslösa våldet.

– Det är otroligt viktigt att det här våldet inte leder till några politiska vinster för Moskva. Sverige, tillsammans med andra EU-länder, kommer därför att fortsätta att oförtrutet arbeta för ansvarsutkrävande för de brott som har begåtts och att de förövare och ansvariga ska ställas inför rätta, sade Magdalena Andersson.

Uppdaterades senast: