Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

S-vallöfte: Gratis kollektivtrafik för unga på sommaren

Socialdemokraterna tillsammans med SSU och S-studenter presenterar idag ett vallöfte om att alla gymnasieelever och studenter ska kunna åka kollektivtrafik utan avgift under sommaren. Satsningen är ett viktigt steg mot visionen att alla ska ha möjligheten att välja klimatsmarta resor.

placeholder

– Med detta vallöfte så kan fler unga resa dit de vill och uppleva den frihet som sommaren faktiskt kan innebära samtidigt som vi premierar klimatsmart resande, säger Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin.

Eftersom transportsektorn står för en tredjedel av Sveriges utsläpp är det centralt att minska utsläppen för att nå våra klimatmål. Där spelar kollektivtrafiken som ett klimatsmart resesätt en viktig roll. Socialdemokraterna tar nu ett viktigt steg för att främja klimatsmart resande.

För oss är det också självklart att föräldrars ekonomi inte ska få bestämma om man kan åka kollektivtrafik.

– Avgiftsfri kollektivtrafik för unga är en viktig frihetsreform – så unga på ett jämlikt sätt kan röra sig fritt i samhället, söka jobb, ta del av kultur och träffa sina vänner. Sommarlovskort är ett steg i rätt riktning för SSU:s vision om avgiftsfri kollektivtrafik, säger Lisa Nåbo, förbundsordförande för SSU

Att fler unga sommarjobbar och deltar i fritidsaktiveter bygger också vårt land starkare – det minskar segregationen, ger fler en väg in till arbetsmarknaden och ökar friheten för unga.

Uppdaterades senast: