Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Socialdemokraterna kampanjar fram till vallokalerna stänger

Nu är det 34 timmar kvar till vallokalerna stänger och opinionsläget är oerhört jämnt. Varje röst kan avgöra.

– Vi socialdemokrater kommer att kampanja för fullt till vallokalerna stänger. I hela landet fortsätter vi sossar knacka dörr, hålla torgmöten och ringa samtal, säger partisekreterare Tobias Baudin.

placeholder

Partisekreteraren och finansminister Mikael Damberg höll på lördagens morgon pressbrief på Sveavägen 68 för att presentera Socialdemokraternas plan för valrörelsens sista dygn. Men också för att tala om vad som står på spel i valet på söndag.

– Vi kommer knacka dörr både lördag och söndag. Vartenda partidistrikt och varenda arbetarekommun kommer hålla i gång tills vallokalerna stänger. Det är tusentals medlemmar i röda jackor ute för att övertyga de sista och uppmana människor att rösta. Till sin hjälp har de samtliga statsråd – och en partisekreterare – som är ute i hela landet. Från Haparanda till Malmö. Vår partiledare Magdalena Andersson kombinerar statsministerduell med aktiviteter i Rinkeby, Bredäng och Flemingsberg, säger Tobias Baudin.

Socialdemokratiska valarbetare kommer också ringa väljare hela helgen. Framför allt i storstadsdistrikten.

Tobias Baudin betonade att det är ett oerhört viktigt val och att Sveriges framtid står på spel. Och att det i grunden handlar om vilket samhälle vi vill skapa.

– För mig handlar det om respekt för vanligt folk. Jag blev socialdemokrat när jag såg min mamma slita med två jobb för att kunna försörja mig och mina syskon. Samtidigt visste hon att samhället fanns där – det fanns sjukvård, en bra skola och trygghet. Det är inte så mycket svårare än så, jag vet vad det handlar om när det är tufft läge. I grunden är det en fråga om respekt för vanligt folk, vanligt folk som gör jobbet och får vårt Sverige att fungera, säger Tobias Baudin.

Även Mikael Damberg underströk att valet handlar om mer än bara kronor och ören.

– Ska vi ha ett samhälle där alla barn har samma möjligheter att gå i en bra skola och klara skolan? Ska vård och omsorg ges efter behov oavsett hur rik man är? Eller ska vi ha ett samhälle där klyftorna tillåts växa? Där det mest avgörande för dina chanser i livet är vem som råkar vara dina föräldrar? Jag är socialdemokrat för att jag vill ha ett samhälle som inte slits isär. Jag vill ha ett samhälle som håller ihop och det är därför jag är socialdemokrat, säger Mikael Damberg.

Se hela pressbriefen här:

Uppdaterades senast: