Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Högern sviker väljarna, 10 kronor blev 40 öre

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson och Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna, kommenterade under torsdagen regeringens besked om sänkta priser på drivmedel och högkostnadsskydd för el.

Magdalena Andersson och Mikael Damberg sa att det som presenterats av Sverigedemokraterna och regeringen under dagen var två löftesbrott.

 

De högerkonservativa gav under torsdagen besked om att priset vid pump för bensin och diesel ska sänkas med en krona, något som redan där är mycket lägre än den utlovade ”kraftiga sänkningen” där både 6,50 och 10 kr nämnts. När Socialdemokraterna tittar närmare på förslaget på en kronas sänkning så visar det sig att det blir en skattesänkning på ungefär 40 öre som träder i kraft den 1 januari.

Även högkostnadsskyddet gav regeringen besked om under dagen, och här var det tydligt att man inte kommer ha något system på plats 1 november som Ulf Kristersson lovat under hela valrörelsen. Mikael Damberg poängterade att Socialdemokraterna varit tydliga hela vägen med att det är en komplicerad process och att man måste ha stor respekt för att myndigheterna behöver göra ett noggrant och grundligt arbete.

Andersson och Damberg sa att de ska studera förslaget om högkostnadsskyddet mer för att se om det finns synpunkter på själva högkostnadsskyddet.

Magdalena Andersson förtydligade att det är viktigt i oroliga tider att svenska medborgare har förtroende för svensk politik och ekonomi. Utifrån det var Sverigedemokraterna, statsministerns och regerings besked under dagen problematiska.

De högerkonservativa har lutat en stor del av sin valrörelse på dessa frågor som lutar på svenska medborgares oro för sin ekonomi och lovat högt, något som svenskar i hög grad trott på.

– Jag vill understryka att på statsministern vilar ju ett särskilt ansvar. Det finns ingen roll där det är viktigare att väga varje ord noggrant och leva upp till de löften som man har ställt ut, påpekade Magdalena Andersson.

Andersson och Damberg

Uppdaterades senast: