Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

S vill införa en elräkningsakut

Socialdemokraterna vill införa en elräkningsakut. Det berättade Magdalena Andersson och Fredrik Olovsson under en pressträff på tisdagen.

placeholder

Magdalena Anderson lyfte att många känner stor oro över hur hushållsekonomin ska gå ihop i detta ekonomiska läge. Priset på smör och kaffe stiger, elpriserna slår rekord och bensin och diesel är dyrt. Samtidigt stiger räntorna i rask takt och därmed också inbetalningarna till banken.

– Det är alltid bekymmersamt när en regering sviker så tydliga vallöften. Men det är klart att det är särskilt allvarligt i det här läget när hushållen har det väldigt tufft med sin privatekonomi, sa Magdalena Andersson under pressträffen.

Socialdemokraterna vill se åtgärder på kort sikt, för att hantera situationen och stärka hushållens ekonomi här och nu. Och på lång sikt, för att stärka det svenska elsystemet i grunden.

Så här hade S hanterat energikrisen:

  1. Prioriterat annorlunda i höstbudgeten. SD och högerpartierna valde att prioritera en skattesänkning höginkomsttagarna. S hade prioriterat barnfamiljerna istället.

  2. Säkerställt att elstödet hade utformats på ett bättre sätt, så att även människor i norra Sverige hade fått ta del av det.

  3. Infört en elräkningsakut, för att stötta barnfamiljer, pensionärer och andra genom den här tuffa vintern. Särskilt nu när högerregeringen givit besked om att det inte blir något elstöd förrän i februari.

Se pressträffen här:

Uppdaterades senast: