Gå till innehåll

NYHET

Ulf Kristersson KU-anmäls av Socialdemokraterna

Ardalan Shekarabi meddelade på dagens pressträff att Ulf Kristersson KU-anmäls av Socialdemokraterna. Med anledning av att en av statsministerns närmaste medarbetare, statssekreteraren PM Nilsson, har ljugit för myndigheter och polisen, information som Ulf Kristersson varit medveten om när statssekreteraren tillsattes.

placeholder

Socialdemokraterna väljer att göra en KU-anmälan på grund av att Ulf Kristerssons närmaste medarbetare har ljugit för myndigheter vid minst två tillfällen och att statsministern vetat om detta. Detta är uppgifter som kommit fram i samband med att statssekreteraren PM Nilsson blivit dömd för olagligt ålfiske.

Ardalan Shekarabi lyfte ett par frågor som han ser att Konstitutionsutskottet granskar. Bland annat:

Har statsministern brustit i sin tjänsteutövning när han haft kännedom om lagbrottet och lögnen till polisen och ändå anställt PM Nilsson? Vad framkom vid säkerhetsprövningen? Hur påverkade säkerhetsprövningen av de uppgifter om PM Nilsson lämnade i samband med den?

Se hela pressträffen här:

Uppdaterades senast:

Kontakta oss
Socialdemokraterna
Partistyrelsens kansli
105 60 Stockholm

Växel: 08-700 26 00

Till toppen