Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Ulf Kristersson KU-anmäls av Socialdemokraterna

Ardalan Shekarabi meddelade på dagens pressträff att Ulf Kristersson KU-anmäls av Socialdemokraterna. Med anledning av att en av statsministerns närmaste medarbetare, statssekreteraren PM Nilsson, har ljugit för myndigheter och polisen, information som Ulf Kristersson varit medveten om när statssekreteraren tillsattes.

placeholder

Socialdemokraterna väljer att göra en KU-anmälan på grund av att Ulf Kristerssons närmaste medarbetare har ljugit för myndigheter vid minst två tillfällen och att statsministern vetat om detta. Detta är uppgifter som kommit fram i samband med att statssekreteraren PM Nilsson blivit dömd för olagligt ålfiske.

Ardalan Shekarabi lyfte ett par frågor som han ser att Konstitutionsutskottet granskar. Bland annat:

Har statsministern brustit i sin tjänsteutövning när han haft kännedom om lagbrottet och lögnen till polisen och ändå anställt PM Nilsson? Vad framkom vid säkerhetsprövningen? Hur påverkade säkerhetsprövningen av de uppgifter om PM Nilsson lämnade i samband med den?

Se hela pressträffen här:

Uppdaterades senast: