Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Magdalena Andersson om Sveriges Natoprocess

Under en pressträff tisdagen den 14 mars kommenterade Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson Sveriges Natoprocess och att det finns en ökad risk att Finland går med i försvarsalliansen före Sverige.

placeholder

Tisdagen den 14 mars höll Ulf Kristersson en pressträff där han konstaterade att det finns en ökad risk att Finland går med i Nato innan Sverige. Senare samma dag kommenterade Magdalena Andersson detta under en pressträff i riksdagen.

– Det är bara säga som det är. Det vore inte bra för Sverige, sa Magdalena Andersson.

Nu bär Ulf Kristersson som statsminister ansvaret att säkerställa tre centrala saker:

  1. Samling. Att partierna i regeringskonstellationen måste sätta Sverige och svenska folkets säkerhet i första rummet.

  2. Tydlig information. Samtliga partier i riksdagen måste hållas kontinuerligt informerade om händelseutvecklingen. Statsministern borde inte återupprepa misstaget att försöka hålla partier utanför.

  3. Fortsatt intensivt arbete. Arbetet för att Sverige ska komma in i NATO måste fortsätta, det är den viktigaste uppgiften som statsministern har. Att Sverige och Finland går med i olika tidpunkter försvårar en rationell militär planering.

Magdalena Andersson lyfte också att många människor i Sverige känner oro efter statministerns besked och att Sveriges sårbarhet för externa hot och påverkans operationer är förhöjd tills dess att Sverige är fullständig medlem i Nato. Därför uppmanade Andersson att vara extra vaksam för vilka budskap som man delar vidare på nätet och i sociala medier.

Se pressträffen här:

Uppdaterades senast: