Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Slopa tillståndskravet för trygghetskameror

Socialdemokraterna vill ta bort tillståndsplikten för kommuner och regioner för att sätta upp övervakningskameror. Det är ett förslag med fokus på att öka tryggheten på Sveriges gator och som är avgörande för kommunernas brottsförebyggande arbete.

placeholder

Gängkriminaliteten och det dödliga våldet måste bort från våra gator. Därför vill Ardalan Shekarabi och Socialdemokraterna möjliggöra fler kameror för att öka tryggheten i hela Sverige. I dagsläget krävs det tillstånd för kommuner för att sätta upp kameror på allmän plats. Nu vill S ändra i kamerabevakningslagen och ta bort tillståndsplikten som regioner och kommuner har för att kunna sätta upp kameror.

– Det här är en akut fråga. Det är avgörande för kommunernas brottsförebyggande arbete, säger Ardalan Shekarabi, rättspolitisk talesperson för Socialdemokraterna.

I tidigare regeringsställning förenklade Socialdemokraterna för användningen av trygghetskameror genom avskaffat tillståndskrav för flera myndigheter, bland annat polis och tull, och i kollektivtrafik.

Uppdaterades senast: