Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Socialdemokraterna kräver vapenamnesti

Sverige riskerar att gå mot den mest brutala och våldsamma sommaren på länge. Nu kräver Socialdemokraternas partiordförande Magdalena Andersson att Sverigedemokraterna och regeringen inför en en vapenamnesti. Hon pekar på att regeringen bör ta tillvara alla möjligheter som finns för att komma åt brottsligheten – där är en tillfällig vapenamnesti som inte kräver någon lagstiftning ett förslag.

placeholder

Under den gågna helgen drabbades Farsta i södra Stockholm av en masskjutning. Fyra personer träffades – en 15-åring dog på plats och senare även en 45-åring till följd av skadorna. Nu kräver Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson handling för att vapnen ska bort från Sveriges gator och torg.

– I det här läget, när vi riskerar att gå mot den mest brutala sommaren på länge, så behöver vi få bort vapnen från gatan. Regeringen bör ta tillvara alla möjligheter som finns för det. Något som regeringen skulle kunna göra, som inte kräver lagstiftning, är att utlysa en tillfällig vapenamnesti, säger Magdalena Andersson.

En vapenamnesti har har prövats tidigare och nått resultat, senast var 2018 då omkring 12 000 vapen och nästan 30 000 kilo ammunition lämnades in enligt Aftonbladet Länk till annan webbplats.. Det är en akut åtgärd för att få bort så många illegala vapen som möjligt.

Uppdaterades senast: