Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

S ställer krav på att ett bidragstak inte får öka barnfattigdom

På en pressträff i Almedalen den 30 juni krävde Lena Hallengren och Anders Ygeman besked från SD-regeringen och Ebba Busch om att ett bidragstak inte ska öka barnfattigdomen. I riksdagens senaste partiledardebatt lovade Ebba Busch det, men sedan dess har det varit tyst.

placeholder

Sverigedemokraterna och regeringen har i en svår ekonomisk tid vägrat att vidta åtgärder för att stötta barnfamiljerna. Nu går de vidare med förslag om bidragstak som riskerar att göra barn och familjer fattiga. Socialdemokraterna anser att det är viktigt att fler går från bidrag till jobb, men att de måste kunna garantera att förslagen om bidragstak inte ökar barnfattigdomen.

– Som regering har man ett ansvar att inte lägga förslag som gör fler barn fattiga i vårt land. I slutändan handlar det om moral, sa Anders Ygeman.

Ebba Busch löfte

I riksdagens partiledardebatt den 14 juni 2023 lovade Ebba Busch inför hela kammaren att utredningen om bidragstak inte ska lägga fram förslag som riskerar att öka barnfattigdomen. Socialdemokraterna ser nu att regeringen måste, som en naturlig följd, förtydliga direktiven till utredningen så att den inte lägger förslag som kan leda till att barnfattigdomen ökar.

– Nu är det upp till bevis om Ebba Busch ord endast var just ord, och att Tidöpartierna låter ytterligare ett förslag slå mot de barnfamiljer som har de tuffast, eller om de för en gångs skull kan hålla ett löfte de gett till svenska folket, sa Lena Hallengren.

Se pressträffen här:

Uppdaterades senast: