Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Magdalena Andersson i samtal med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz

Den 14 maj träffade Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson Tysklands förbundskansler Olaf Scholz som var på besök i Sverige. Samtalet handlade om den våg av högerextremistiskt våld som svept över Tyskland och vikten av att inte låta det demokratiska samtalet tystas uppger Andersson i ett inlägg på Instagram.

placeholder

Under tisdagen den 14 maj träffade Magdalena Andersson Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Det skriver Andersson på Instagram. Samtalet ska bland annat ha handlat om högerextremistiskt våld och vikten av att inte låta de tysta det demokratiska samtalet.

– Tyskland upplever nu en våg av högerextremistiskt våld. För en dryg vecka sedan blev en socialdemokratisk EU-parlamentariker misshandlad när han satte upp valaffischer i Dresden. I Sverige har vi den senaste tiden haft flera incidenter när nazister stört och till och med attackerat politiska möten, i Gubbängen och på första maj, skriver Andersson.

De europeiska socialdemokratiska partierna skrev tidigare i maj under en gemensam deklaration om att aldrig samarbeta med extremhögern i Europa.

Magdalena Anderssons inlägg på Instagram:

Uppdaterades senast: