Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Här röstade Magdalena Andersson i EU-valet

Klockan åtta på morgonen idag den 9 juni 2024 öppnade vallokalerna för EU-valdagen runtom i landet. Socialdemokraternas partiordförande Magdalena Andersson röstade med maken Richard Friberg vid sin sida. Rösten lades i den lokala vallokalen Skuru sporthall i Nacka, Stockholm.

placeholder

2024 års val liknar inte något tidigare EU-val. I Europa är det en avgörande tid med krig och en ny järnridå som dras ner, dessutom ser rysshögern ut att gå framåt i Europaparlamentet. Därför är det här ett val om Sveriges och svenska folkets säkerhet, där Socialdemokraterna är den starka kraften mot högerpopulister och rysshögern som vill splittra oss och svarjar i stödet för Ukraina.

– Nu har jag varit och röstat, använt min rösträtt. Använd din också. För det är så många kvinnor och män, killar och tjejer, runt om i världen som kämpar för just den rättigheten, säger Magdalena Andersson.

Vallokalerna stänger klockan 21:00. Hitta din vallokal och läs om hur du röstar på val.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterades senast: