värva

#Gör en liten grej

Du kan göra en liten grej för kvinnors rätt, klimat, demokrati och mot främlingsfientlighet som bara tar några minuter av din tid. Rösta senast 19 september.

Högerextrema krafter, med Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige i spetsen, mobiliserar för att göra kyrkan till en plattform för sin politik.

De vill bromsa jämställdhetsarbetet och ser bland annat sökande av fler kvinnliga präster som ett problem. Det finns fortsatt starka krafter mot kvinnliga präster. 

100 år av kvinnlig rösträtt ska inte gå till spillo - rösta  för kvinnors rätt senast 19 september!Exempel på vad som påverkas beroende på vem som styr i kyrkovalet:

  • om kyrkan är jämställd och aktivt motverkar diskriminering.
  • om kyrkan fortsatt ska vara en plats för alla att vigas - oavsett sexuell läggning, och att alla präster ska vilja viga alla.
  • om kyrkan ska bli ett föredöme som arbetsgivare och ställa krav på kollektivavtal, även för underleverantörer.
  • om kyrkan tar sitt ansvar för klimatet och aktivt bidrar till omställningen.


Gör en liten grej, lova att rösta i kyrkovalet:Hantering av dina personuppgifter

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med vår integritetspolicy Öppnas i nytt fönster.. När du skriver på löftet att rösta i kyrkovalet hamnar du i en lista som skickar dig information om kyrkovalet, hur du kan rösta samt påminnelse om när du ska rösta. Vi delar aldrig listorna med någon tredje part och ditt löfte gäller ATT du ska rösta, du lämnar inte på något sätt uppgifter om vad du ska rösta på.