Stockholms län söker valkretsombudsman - Socialdemokraterna

Valkretsombudsman till Stockholms läns partidistrikt

Tjänsten går inte längre att söka!

Arbetsuppgifter

Stockholms läns partidistrikt arbetar med att utveckla den Socialdemokratiska organisationen och politiken inom Stockholms län. Idag har vi cirka 8000 medlemmar och 25 arbetarekommuner.

Som valkretsombudsman arbetare du för riksdagsledamöterna i Stockholms län och det är i Sveriges riksdag du har din primära arbetsplats. Uppgiften är utveckla och stötta riksdagsledamöters arbete vilket innebär följande arbetsuppgifter:

 • Utarbeta och ta fram underlag till motioner, interpellationer samt andra i riksdagen aktuella frågor med utgångspunkt i valkretsen.
 • Skriva artiklar och textunderlag för inlägg i den politiska debatten
 • Förmedla och ge våra riksdagsledamöter stöd i det kommunikativa och utåtriktade arbetet via media hantering, programläggning, och webbaserade verktyg.
 • Planera för medverkan av ledamöterna i partidistriktets kampanjer och valrörelser.
 • Samordna kontakterna mellan riksdagsledamöterna och de kommunala och regionala företrädarna inom valkretsen.
 • Uppföljning av länsbänkens arbete.

Du kommer att vara en del av partidistriktets expedition och ansvara för strategisk och kommunikativ planering för riksdagsledamöterna. I arbetsuppgiften ligger även regional omvärldsbevakning och kontakter med myndigheter och intresseorganisationer i regionen.

Som valkretsombudsman arbetar du tillsammans med de övriga anställda på Stockholms läns partidistrikt. Vi arbetar också nära Stockholms arbetarekommun/partidistrikt under paraplyet Socialdemokraterna i Stockholmsregionen.

Kompetenskrav

 • Dokumenterad erfarenhet av att leda och driva projekt och med förmåga att förena olika intressenter.
 • Dokumenterad förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift.
 • Har en analytisk förmåga, ser orsakssamband, mönster och möjliga lösningar på problem.
 • Kan arbeta självständigt mot uppsatta mål och har god samarbetsförmåga. Detta då det ofta kommer att vara upp till dig att i samarbete med kollegor och riksdagsledamöterna bestämma hur ni ska arbeta för att nå målet.
 • Vi ser gärna att du har högskoleutbildning
 • Är en väl förtrogen användare av Microsoft Office

Personliga egenskaper

Vi söker dig som

 • Har goda ledaregenskaper när det gäller att entusiasmera, coacha och leda ideellt aktiva och förtroendevalda
 • Är en teamperson med förmåga att anta olika roller beroende på sammanhang och typ av uppgift
 • Har ett starkt driv och brinner för stärka och utveckla verksamheter
 • Har ett professionellt förhållningssätt till ditt arbete och är van att självständigt planera såväl arbete som uppföljning.

Vi tror att du som söker har en bred och mångfacetterad erfarenhet. Vi ser gärna att du tar med kunskaper och erfarenheter från andra organisationer som vi kan lära oss av. Självklart delar du Socialdemokraternas värderingar.

Placeringsort, tillträde, anställningsform

Placeringsort är Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Sysselsättningsgrad 100 % med oreglerad arbetstid. Tillträde omgående/efter överenskommelse. Vi tillämpar kollektivavtalet mellan KFO - Handelsanställdas förbund.

Ansökan och kontaktpersoner

Ansökan, med personligt brev och CV, mejlas till jobbahos@stockholm.socialdemokraterna.se. Skriv ”Ansökan valkretsombudsman” i mejlets rubrik. Skicka gärna din ansökan omgående då vi tillämpar löpande urval. Ansökan senast den 28 juni 2017.

Upplysningar om tjänsten som valkretsombudsman lämnas av:

Joakim Johansson, Försteombudsman Socialdemokraterna Stockholms län, 070-525 25 78 eller joakim.johansson@socialdemokraterna.se

Susanne Engzell, facklig kontakt för Handels, 08-791 11 97 eller susanne.engzell@socialdemokraterna.se

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.