Bryssel - Socialdemokraterna

Socialdemokraterna i Europaparlamentet söker en politiskt sakkunnig med placering i Bryssel

Jobbet på kansliet i Europaparlamentet erbjuder en spännande och kreativ miljö i en internationell omgivning.

Som politiskt sakkunnig ska du tillhandahålla stöd till de socialdemokratiska Europaparlamentarikerna så att de kan fullfölja sina uppdrag. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat utskottsbevakning, att förbereda underlag till ändringsförslag, tal, artiklar, rapporter, insamling av information och en del administrativa uppgifter. Arbetet innebär också kontakter med andra EU-institutioner och med partiet på hemmaplan. I arbetsuppgifterna ingår även ansvar för gemensamma uppdrag inom kansliet och täta kontakter och samarbete med kanslier för de olika utskotten i parlamentet.

Den lediga tjänsten  innebär att du främst kommer att arbeta med Europaparlamentariker Erik Bergkvist i utskottet för regional utveckling. 

Vi söker dig som har lätt att uttrycka dig både muntligt och skriftligt, vana vid och/eller kännedom om att arbeta i en politisk miljö och med politikområdet regional utveckling. Gärna med kunskap om Arktis och Östersjöområdet och erfarenhet av arbete i en av EU:s institutioner. Vidare bör du vara stresståligoch kunna arbeta fokuserat i ett stundtals mycket högt tempo. Vi ser gärna att du har erfarenhet av politiskt kommunikationsarbete och vana att producera artiklar, pressmeddelanden och talepunkter. Du bör ha en akademisk examen eller yrkeserfarenhet som ger likvärdiga kvalifikationer. Arbetsspråket är svenska men du måste ha goda kunskaper i engelska och gärna franska. Vi utgår från att du delar arbetarrörelsens värderingar.

Vår delegation strävar efter att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Tjänsten omfattar heltid med 6 månaders provtjänstgöring med möjlighet till förlängning till juli 2024. 

Har du frågor kontakta kanslichef Eva-Lena Kapanen: telefon +32 477 46 87 53

Välkommen med din ansökan senast den 23 augusti  till kanslichef Eva-Lena Kapanen. 
E-postadress: evalena.kapanen@ep.europa.eu

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.