HR Generalist med inriktning arbetsmiljö - Socialdemokraterna

HR Generalist med inriktning arbetsmiljö

Nu stärker vi vår avdelning inför valåret och söker ytterligare en HR Generalist som brinner för arbetsmiljö.

Dina arbetsuppgifter

Partikansliets uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning samt att ge stöd till vår riksdagsgrupps arbete. HR-avdelning består idag av en HR Chef, två HR Generalister, en assistent och en IT Strateg. Som HR Generalist ger du stöd till chefer och övriga medarbetare i operativa HR-frågor samt vid behov till övriga partiorganisationen. Du deltar i och driver utvecklingsprojekt och strategiska frågor tillsammans med HR Chefen. Du kommer att arbeta brett inom hela HR-området.

Utöver det kommer du att ansvara för specialistområdet arbetsmiljö. Det innebär att du ansvarar för arbetsmiljöarbetet på partikansliet, har samordningsansvar för samverkan med fackliga parter, är kontaktperson till företagshälsovården, skyddsombuden och förvaltningen samt hanterar allt operativt arbetsmiljöarbete.

Du omvärldsbevakar också inom ditt specialistområde och informerar och kommunicerar förändringar inom området och dess påverkan på organisationen.

Kompetenskrav

Vi tror att du som söker har högskoleutbildning inom personalområdet eller motsvarande.

Du har jobbat brett med HR-frågor under minst 3-5 år.

Du har minst 2 års dokumenterad erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och erfarenhet av att jobba med rehabiliteringsärenden.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med lönehantering, lönekartläggning, kompetensbaserad rekrytering eller mångfaldsfrågor. Det är även meriterande om du jobbat med HR-frågor i en intresse- eller idéburen organisation, alternativt i offentlig verksamhet.

Som person är du flexibel, initiativtagande och självgående. Du har god administrativ och organisatorisk förmåga samt ett problemlösande och coachande förhållningssätt.

Du behöver vara en förtroendeskapande person som har lätt att etablera goda relationer på kort tid. Det är viktigt att du är nyfiken och öppen för andras kunskaper och perspektiv.

Du delar självklart socialdemokratins värderingar och är lojal mot din arbetsgivare och dennes uppdrag. 

Då denna tjänst är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Anställningen

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid till och med 31 december 2018.

Vi tillämpar individuell lönesättning och oreglerad arbetstid. Tjänsten är placerad i historiska lokaler i Stockholm i anslutningen till riksdagen. 

Vi tillämpar kollektivavtal mellan KFO – Handelsanställdas förbund och Akademikerna.

Kontaktpersoner

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Mikael Björk Blomqvist, HR Chef
mikael.bjork.blomqvist@socialdemokraterna.se

Jörgen Danielsson, facklig kontakt för Handels
072-746 60 47

Ulla Bab Rydbeck, facklig kontakt för Akademikerna
070-513 13 97

Ansökan     

Välkommen att mejla din ansökan med CV och personligt brev här. Skicka in din ansökan snarast möjligt då vi tillämpar löpande urval, dock senast 29 oktober. OBS! Skriv i ämnesraden på mejlet: ”HR Generalist arbetsmiljö”.

Om oss

Socialdemokraterna är framtidspartiet i svensk politik. Vilken väg ska vi välja tillsammans, och vilken värld ska vi leva i? Dessa frågor är ständigt närvarande i vårt arbete med att förbättra samhället och människors livsvillkor. För att vinna människors förtroende behöver vi ha den mest relevanta nulägesanalysen, framtidsberättelsen och svaren på framtidens utmaningar och möjligheter. Partistyrelsens kansli är navet i detta arbete. Kansliets uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning samt ge stöd till riksdagsgruppens arbete. Vi är närmare 90 anställda på kansliet.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.