Politisk sekreterare till region Stockholm - Socialdemokraterna

Politisk sekreterare till Region Stockholm

Vi socialdemokrater är sedan valet 2018 återigen största parti i regionfullmäktige (tidigare landstingsfullmäktige). Under ledning av vår nya gruppledare Aida Hadzialic tar vi nu sikte på att ytterligare stärka vår position och vinna valet 2022.

Vi söker nu dig som brinner för trafikfrågor och vill vara en del i det nya lag vi bygger upp. Till vårt kansli i Region Stockholm (tidigare Stockholms läns landsting) söker vi en politisk sekreterare för trafikfrågor som i första hand ska jobba med vårt trafiklandstingsråd i opposition Jens Sjöström, och den socialdemokratiska gruppen i trafiknämnden. Förutom att ha ett stort intresse för trafikfrågor, vill vi att du är är en duktig och snabb skribent, gillar ett högt tempo, har viljan och förmågan att dela med dig av dina kunskaper, och förmåga att planera olika kommunikationsinsatser. 

I arbetsuppgifterna ingår att ge sakkunnigt, politiskt och kommunikativt stöd genom att: 

• Bevaka utvecklingen inom Region Stockholms trafikpolitiska verksamhetsområden och i samråd med det socialdemokratiska regionrådet för trafikfrågor och s-ledamöterna i trafiknämnd och regionfullmäktigegrupp initiera och genomföra politiska och kommunikativa aktiviteter 

• Medverka i den regioninterna beredningen av ärenden och hålla kontakt med förvaltningen

• Hålla kontakt med operatörer, personal, experter och externa intressenter 

• Medverka i diskussioner med politiska företrädare vid utformning av politiska underlag

• Samverka med partiet på lokal nivå i regionen, på nationell nivå, samt i andra regioner och med andra närstående organisationer

• Bevaka av andra partiers förslag och politiska utspel

• Utarbeta artiklar och andra politiska underlag 

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av trafikfrågor och utredningsarbete och/eller kommunikationsarbete. God kännedom om, och erfarenhet av, arbetarrörelsen är en merit och vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar. 

Vidare ser vi gärna att du har lämplig högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet, gärna från trafikområdet. Du arbetar gärna såväl självständigt som i grupp, samt har god förmåga att skapa och hålla kontaktnät vid liv. Du har ett konsultativt arbetssätt och är service- och resultatinriktad. 

Anställningen är på heltid fram till 31 december 2022 med oreglerad arbetstid. Provanställning kommer att tillämpas. Tillträde, lön och andra villkor enligt överenskommelse. 

För ytterligare upplysning kontakta Kanslichef Fredrik Fällman tel. 070-737 42 13. 

Ansökan med CV samt ett personligt brev mailas till fredrik.fallman@sll.se. Märk ansökan med ”Pol sekr. Trafik”. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt och kommer att pröva ansökningar löpande. 

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.