Praktik hos de Svenska Socialdemokraterna i Europaparlamentet - Socialdemokraterna

Praktik hos de Svenska Socialdemokraterna i Europaparlamentet

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet tar varje termin emot  två praktikanter. Praktiken kan till exempel vara en del av din högskoleutbildning eller ingå som kompetensutveckling där du idag är anställd.

Den svenska socialdemokratiska delegationen i Europaparlamentet består av fem ledamöter: Heléne Fritzon, Johan Danielsson, Jytte Guteland, Erik Bergkvist och Evin Incir. På kansliet är vi 15 medarbetare.

Du kommer under din praktiktid att ta del av vårt dagliga politiska arbete i Europaparlamentet. Praktiken anpassas individuellt i samråd med dig och din handledare på vårt kansli. Syftet med praktiken är att få en överblick av arbetet i Europaparlamentet och att ta del av det dagliga arbetet. En av de politiskt sakkunniga på kansliet kommer att vara din handledare tillsammans med kanslichefen under praktiken.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat:

• Följa arbetet i något eller några utskott, ta fram underlag inför beslut, skriva underlag till artiklar, ändringsförslag och pressmeddelanden samt administrativa uppgifter. 

Praktiken är betald med början den 20 januari till 13 juli 2020. Betalning utgår genom ett stipendium på 1.300 euro/mån. Praktikanten ordnar själv sitt boende i  Bryssel.

Ska du praktisera hos oss ska du naturligtvis dela arbetarrörelsens värderingar.

Arbetsspråket är svenska men du måste behärska engelska i tal och skrift. Har du erfarenhet av arbete med pressfrågor, kommunikation och sociala medier är det meriterande.

Är du intresserad vill vi ha din ansökan med personligt brev och CV så snart som möjligt eller senast 4 november via e-post till kanslichef Eva-Lena Kapanen evalena.kapanen@ep.europa.eu

För mera information kontakta Eva-Lena Kapanen på mobil + 32 477 46 87 53

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.