S i Ekerö söker politisk sekreterare - Socialdemokraterna

S i Ekerö söker politisk sekreterare

Socialdemokraterna i Ekerö är efter valet 2018 kommunens största oppositionsparti. Sedan valet ingår vi i ett samarbete mellan L, MP och Öpartiet, som just nu är opposition i Ekerö kommun och kallas ”Mälarökoalitionen”. Vårt främsta mål är att stärka kommunens politik för alla invånare. Vi verkar för ett tryggare Ekerö, för bättre skolresultat och trygga barn, för en värdig omsorg för våra äldre, för fler hyresrätter och för en vassare klimat- och miljöpolitik. 2019 förstärker vi laget med en politisk sekreterare på 80 procent med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vad gör du idag?

Du kanske är en självlärd kampanj- och kommunikationsstjärna. Eller universitetsutbildad i journalistik och kommunikationsvetenskap. Eller kanske frilansande journalist. Möjligen arbetar du som pressekreterare eller PR-konsult, men vill pröva något nytt. Eller något annat som gör att du är perfekt för jobbet.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat

  • Strategisk planering av kommunikation.
  • Skriva debattartiklar, pressmeddelanden, politiska underlag och annan politisk kommunikation.
  • Operativt hantera sociala medier, inklusive videoproduktion och bildbehandling.
  • Producera grafiskt material (tryck och digitalt).

Kvalifikationer

Vi söker en driven, organiserad, leveranssäker och strategisk person. Du behöver ha god formuleringsförmåga och kunna skriva snabbt, slagfärdigt och korrekt. Vi sätter stort värde på din sociala förmåga. Du är en utpräglad lagspelare, men är självständig. Erfarenhet av att arbeta i idéburen verksamhet är en merit. Du delar socialdemokratins värderingar.

Övrig information

Arbetet kan innebära oregelbundna arbetstider. Arbetsplatsen är förlagd till kommunhuset i Ekerö. Tjänsten är tidsbegränsad, som längst till och med 2022-12-31.

Anställningen är arvoderad via Ekerö kommun. Politiska sekreterares anställningsvillkor i övrigt följer för tjänstemän vid Ekerö kommun gällande kollektivavtal.

Tjänsten regleras i kommunallagen (4 kap 30 §). Lagen om anställningsskydd är inte tillämplig. En politisk sekreterare har enligt lag rätt till den ledighet från sin anställning som behövs för tjänstgöringen.

Ansökan

Skicka ansökan med ett personligt brev på max 1 A4-sida, inklusive CV, till hanna.svensson@politik.ekero.se omgående. Urval sker löpande.

Frågor

Kontakta Hanna Svensson, hanna.svensson@politik.ekero.se, 073-6604175

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.