Sociala medier-redaktör - Socialdemokraterna

Socialdemokraternas partikansli söker sociala medier-redaktör

Är du en vass skribent med ett starkt intresse för sociala medier? Gillar du att hålla dig uppdaterad och drivs av att skapa engagemang? Vi söker nu en kreativ och snabbfotad redaktör för våra sociala medier inför riksdagsvalet 2018. Var med och lägg grunden för Sveriges framtid!

Dina arbetsuppgifter

Kommunikationsavdelningens grunduppdrag är att se till att Socialdemokraternas kommunikation med allmänheten fungerar optimalt. På avdelningen för kommunikation arbetar vi med opinionsanalys, pressarbete, medborgarkontakter, omvärldsanalys, digital kommunikation samt reklam och form.

I rollen som sociala medier-redaktör har du ett övergripande ansvar för träffsäkert innehåll i våra sociala mediekanaler. Dina arbetsuppgifter kommer i stora drag handla om att tillsammans med digital planner sätta upp mål och strategier för att nå våra målgrupper i sociala medier, samt att planera och genomföra publiceringar på exempelvis Facebook, Instagram och Twitter.

Som redaktör ansvarar du också för att projektleda produktion av material med bild- och filmproducenter samt copywriters. För att säkerställa Socialdemokraternas relevans och verklighetsförankring i sociala medier kommer en del av ditt uppdrag även att innebära löpande omvärldsbevakning.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning och som tidigare haft ansvar för sociala medier och/eller digitala kampanjer vad gäller strategi såväl som innehåll. Du drivs av att nå rätt målgrupper, optimera spridning och nå uppsatta mål samt har stort intresse för utvecklingen i olika sociala medier.

Som person är du noggrann och kvalitetsorienterad. Du agerar snabbt på omvärldshändelser och tar alltid tillfället att sätta ihop en digital kampanj när det ges. Du har också lätt för att planera, organisera samt prioritera arbetet på ett effektivt sätt och självklart delar du socialdemokratins värderingar.

Vi tillämpar svenska som arbetsspråk.

Tillträde

Omgående eller enligt överenskommelse.

Anställningen

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid till och med 14 september 2018. 

Vi tillämpar individuell lönesättning och oreglerad arbetstid. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm.

Vi tillämpar kollektivavtal mellan KFO – Handelsanställdas förbund och Akademikerna.

Kontaktpersoner

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Signhild Petrén, projektansvarig, på 070-636 50 74

Jörgen Danielsson, facklig kontakt för Handels, på 072-746 60 47

Ulla Bab Rydbeck, facklig kontakt för Akademikerna, på 070- 513 13 97

Ansökan          

Välkommen att mejla din ansökan med CV och personligt brev här.

Skicka in din ansökan snarast möjligt då vi tillämpar löpande urval, dock senast 21 januari. OBS! I ämnesraden skriver du: ”redaktör”.

Om oss

Socialdemokraterna är framtidspartiet i svensk politik. Vilken väg ska vi välja tillsammans, och vilken värld ska vi leva i? Dessa frågor är ständigt närvarande i vårt arbete med att förbättra samhället och människors livsvillkor. För att vinna människors förtroende behöver vi ha den mest relevanta nulägesanalysen, framtidsberättelsen och svaren på framtidens utmaningar och möjligheter. Partistyrelsens kansli är navet i detta arbete. Kansliets uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning samt ge stöd till riksdagsgruppens arbete. Vi är närmare 90 anställda på kansliet.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.