Palmecentret söker biträdande generalsekreterare (vikariat)

Palmecentret arbetar i Olof Palmes anda för demokrati, mänskliga rättigheter och fred. Vi är den svenska arbetarrörelsens samarbetsorganisation för internationell solidaritet och opinionsbildning. Vi är en progressiv, dynamisk arbetsplats som ger utrymme till stor autonomi i utförandet av arbetsuppgifter och erbjuder möjlighet att vara med och påverka samhällsutvecklingen i Sverige och i våra samarbetsländer tillsammans med den svenska arbetarrörelsen och våra partners. Vårt huvudkontor ligger centralt beläget på Sveavägen 68 och vi är knappt 60 anställda, var av 13 personer arbetar lokalt i något av våra programländer. Tillsammans med våra 27 medlemsorganisationer bedriver vi varje år cirka 200 projekt i omkring 30 länder till stöd för organisering för en annan värld.

Då vår biträdande generalsekreterare ska vara föräldraledig söker vi en vikarie. I tjänsten ingår att leda det verksamhetsövergripande arbetet såsom intern styrning och kontroll, verksamhetsplanering och uppföljning samt arbetsledning av delar av stabens medarbetare. I stabens ansvar ingår övergripande HR- och IT-ansvar, administrativa utvecklingsprojekt, samt att verka för samordning och internkommunikation. Staben bistår generalsekreteraren i planering, genomförande och uppföljning av styrelsearbetet samt ledningsgruppens arbete (pågående utvecklingsarbete). I rollen ingår även att, i samverkan med HR-chef, vara arbetsgivarens huvudföredragande i samverkan med fackliga representanter.

Vi söker en person med minst 5 års erfarenhet från verksamhetsledande position som är kreativ, lösningsorienterad och samarbetsinriktad.

Du kommer att rapportera till generalsekreteraren och är en viktig del av Palmecentrets ledningsgrupp. För att lyckas i uppdraget behöver du vara en van och skicklig ledare, med dokumenterat goda erfarenhet från att framgångsrikt leda andra, gärna i en ideell organisation.

Har du egen erfarenhet från någon av Arbetarrörelsens organisationer ser vi det som en fördel. Även erfarenhet av samverkansgrupp eller dylikt samarbete är meriterande.

Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift och du har en akademisk examen inom relevant område, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi förutsätter att du är en engagerad och intresserad person som utifrån arbetarrörelsens värderingar vill bidra till samhällsförändring.

Tjänsten är ett vikariat från januari till september 2021. Lön efter överenskommelse.

Löpande rekrytering sker och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan snarast, dock senast 22 november 2020. Skicka ansökan (CV och personligt brev. Brevet ska vara författat på engelska) till: jobb@palmecenter.se

Palmecentret har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden. För Handels: Inga Näslund, inga.naslund@palmecenter.se

För Akademikerförbunden: Paula Rasmusson, paula.rasmusson@palmecenter.se

För mer information kontakta Anna Sundström, Generalsekreterare: anna.sundstrom@palmecenter.se

Välkommen med din ansökan!