Gå till innehåll

S Dalarna söker politisk sekreterare

Vi söker dig som vill vara med och jobba för en Socialdemokratisk politik i Dalarna.

Som politisk sekreterare kommer du arbeta nära de förtroendevalda i Region Dalarna och personalen på Socialdemokraternas partidistrikt. Socialdemokraterna bildar politisk majoritet i Region Dalarna tillsammans med Centerpartiet, Kristdemokraterna och Dalarnas sjukvårdsparti.

En stor och viktig del i arbetet handlar om att vara initiativtagare och genomförare av kommunikativa insatser samt arbeta med framtagande av underlag till debattartiklar, annons- och kampanjmaterial och sociala medier. Du kommer arbeta tillsammans med ytterligare en politisk sekreterare, där du särskilt kommer ha fokus på extern kommunikation och dialog med medborgare och verksamheter.

Du kommer att bistå de förtroendevalda med administrativt stöd inom ramen för tjänsten.

Ju närmare vi kommer ett val så kommer arbetsuppgifterna präglas av organisering och genomförande av aktiviteter för valkampanj så som dörrknackning och nät- och telefonkampanj.

Som politisk sekreterare ska du ha lätt att tillgodogöra dig information skriftligt och muntligt och ha förmågan att producera texter för olika målgrupper. Arbetet kräver att du är både flexibel och strukturerad och har lätt för att samarbeta med andra. Arbetet innebär oreglerad arbetstid och under perioder hög arbetsbelastning.

I korthet söker vi dig som:
• Delar våra socialdemokratiska värderingar
• Har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift
• Har administrativ och organisatorisk förmåga
• Har förmågan att skapa engagemang i din omgivning
• Har vana av att använda och kommunicera politiska budskap i social media och annan media

Meriterande är om du har:
• Erfarenhet av administrativt arbete inom offentlig verksamhet

  • Kompetens att planera, utforma och genomföra kommunikativa kampanjer både fysiskt, digitalt och i andra medier.


Det är en fördel om du har:
• Har B-körkort
• Har tidigare erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation eller motsvarande

Tjänsten är en visstidsanställning med start 1 januari 2023 tom 31 december 2026. Anställningen ger rätt till tjänstledighet från eventuellt nuvarande anställning (Kommunallagen 4 kap § 33).
Tillträde enligt överenskommelse.
Intervjuer med intressanta sökanden kommer göras löpande. Sista datum att inkomma med ansökan är 30/11 2022. Ansökan med CV och personligt brev skickas till anna.perman@socialdemokraterna.se. Skriv "Ansökan Politisk sekreterare" i ämnesraden.

Frågor besvaras av Peter Dahlgren, förste ombudsman, 0243-678 52.

Uppdaterades senast: