S i Europaparlamentet söker pressekreterare åt Johan Danielsson

Jobbet på kansliet i Europaparlamentet erbjuder en spännande och kreativ miljö i en internationell omgivning. Som pressekreterare ska du leda, planera och prioritera informations- och kommunikationsinsatser för att föra ut den socialdemokratiska europapolitiken. Tjänsten är på det socialdemokratiska kansliet i europaparlamentet med särskild inriktning att stödja Europaparlamentariker Johan Danielsson.

Johan Danielsson var LO:s kandidat till valet 2019 och har därför en tydlig facklig inriktning i sitt uppdrag som Europaparlamentariker. En av de viktigaste frågorna har varit vägpaketet, som nyligen godkändes av Europaparlamentet, och innefattar utstationeringsregler i vägtransportsektorn, kör- och vilotider och regler för utländska företag att köra tillfälliga inrikestransporter i andra EU-länder, s.k.cabotagetransporter. Danielsson är ordinarie ledamot i utskottet för transport och turism (TRAN). Han är dessutom suppleant i utskottet för sysselsättning och sociala frågor (EMPL), där frågor som arbetstagares rättigheter, arbetsmiljö och utstationeringsregler avhandlas.

Arbetsuppgifter:

  • Samordna och ansvara för strategi för informations- och kommunikationsverksamheten.
  • Ta initiativ till och planera medieutspel.
  • Ansvara för medierelationer/kontakt med journalister och andra relevanta aktörer.
  • Producera artiklar/pressmeddelanden/talepunkter/infografik/innehåll för sociala medier.
  • I arbetet ingår även att anordna informationsaktiviteter/seminarier och ansvara för ledamöternas hemsidor, bidra till deras kommunikation via nyhetsbrev och sociala medier och sköta omvärldsbevakning mm.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av såväl kommunikation som politik. Personliga egenskaper som god initiativförmåga, kreativitet, ansvarskännande och god samarbetsförmåga förutsätts liksom kunskap om EU. Självklart uttrycker du dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Franskakunskaper är meriterande. Du trivs i en flexibel arbetsmiljö med högt tempo. Vi utgår ifrån att du delar socialdemokratins värderingar.

Tjänsten omfattar heltid med start så snart som möjligt och är tidsbunden till mandatperiodens slut 30 juni 2024 (6 månaders provtjänstgöring).

Har du frågor kan du kontakta:

Kontorschef Johan Sjölander

Telefon: +32 474 56 74 26

E-post: johan.sjolander@ep.europa.eu

eller

Presschef Joanna Abrahamsson

Telefon: +32 471 79 01 76

E-post: joanna.abrahamsson@ep.europa.eu

Välkommen med din ansökan senast den 14 september till Johan Sjölander.