Gå till innehåll

S i Norrköping söker politisk sekreterare

För första gången sedan 1994 är Socialdemokraterna i Norrköping i opposition. Vi är fast beslutna om att, som en offensiv och konstruktiv opposition, senast 2026 återta makten. Vi söker nu dig, som kan bidra med kommunikativ kompetens i det arbetet med särskilt fokus på digitala kanaler.

Socialdemokraterna i Norrköping söker en politisk sekreterare på heltid t.o.m. 2026-10-11. Som politisk sekreterare är du anställd av Norrköpings kommun och arbetar för den socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen, särskilt nära gruppledare Olle Vikmång och övriga kommunalråd. Du har en kollega, som är politisk sekreterare på 50 % och arbetar även mycket nära Socialdemokraterna i Norrköpings ombudsman.

Vi söker dig som:

  • Såväl förberedande och praktiskt vill arbeta med kommunikation och presskontakter för Socialdemokraterna i Norrköpings kommun.
  • Utifrån omvärldsbevakning och analys tar egna initiativ till opinionsbildning och förslag till kommunikation.
  • Kan producera kommunikativt material för såväl traditionella, som digitala medier.

Då du kommer att fungera som bollplank för våra förtroendevalda politiker är det viktigt att du har ett coachande förhållningssätt och en förmåga att med integritet ge konstruktiv feedback. Då du kommer att arbeta tätt tillsammans med och fungera som en brygga till partiorganisationen är det viktigt att du är en lyhörd lagspelare. Bland arbetsuppgifterna förekommer även ett visst administrativt arbete kopplat till kommunfullmäktigegruppens arbete. Du delar självklart socialdemokratins värderingar och har kunskap om Socialdemokraternas politik. Relevant eftergymnasial utbildning är meriterande.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Anställningsform

Heltid till och med 2026-10-11 med möjlighet till förlängning.

Enligt kommunallagen har du rätt till tjänstledighet från annan anställning för arbete som politisk sekreterare.

Kontaktpersoner

Vid frågor eller intresse för tjänsten kontakta gruppledare Olle Vikmång 070-687 15 38, eller politisk sekreterare Claes Särevall 073-020 26 37.

Ansökan

Välkommen att mejla din ansökan till med CV och personligt brev till norrkoping@socialdemokraterna.se senast den 12 februari. Skriv ”Politisk sekreterare” i ämnesraden.

Vi tillämpar löpande rekrytering.

Uppdaterades senast:

Kontakta oss
Socialdemokraterna
Partistyrelsens kansli
105 60 Stockholm

Växel: 08-700 26 00

Till toppen